צוות המדריכים

אייל בר-אור

אייל בר-אור, מפתח קורס “מנהיגות במודל הסקיפר” הנו מהנדס אלקטרוניקה ומחשבים, המנכ”ל והבעלים של חברת הייעוץ ההנדסי “בר-אור טכנולוגיות בע”מ”, וכן הבעלים והמנכ”ל של חברת התוכנה “סייף זון בע”מ” – שפיתחה סט תוכנות ייחודיות לבחינת מוצרים למול חוקי הפיקוח על הייצוא בארץ ובעולם.


מעבר לניסיון המנהיגותי בחברות שהקים ומנהל, רכש את ניסיונו הניהולי והמנהיגותי בשירות של 25 שנה בצה”ל במגוון תפקידי ניהול ופיתוח בח”א ובמפא”ת – כולל ניהול הפרויקטים המרכזיים של משהב”ט, תוך ניהול מוצלח במיוחד של צוותים המונים מאות מהנדסים מתכנתים ומפתחים במגוון רחב של תעשיות גדולות וקטנות.

בראשית דרכו זכה הגף שבראשותו 4 פעמים ברציפות כגף מצטיין, הודות לשיטות הניהול והמנהיגות הייחודיות שבהן נקט.

בתפקידו האחרון שירת כנספח ההגנה מטילים של ישראל בארה”ב – בתקופה זו נחתמו ההסכמים לפרויקטים : חץ 3, שרביט קסמים וכיפת ברזל.

זוכה פרס מפקד חיל האוויר על ניהול צוות בפרויקט ייחודי, פרס רלצ”ד על פרויקט הנדסי אחר, ושותף בצוות זוכה פרס ביטחון ישראל על פרויקט חץ – 3.

סקיפר בעל רישיון משיט 40 (מדריך סקיפרים ומשיט בשכר).
השילוב של אהבת נושא המנהיגות, עם אהבת השייט והרצון להעניק מניסיונו העשיר, סייעו לו לפתח מודל ייחודי (תחליף למודל החי”ר של בה”ד 1), לפיתוח ושימור יכולות המנהיגות במסגרת קורס ייחודי : “מנהיגות במודל הסקיפר”, המבוצע במסגרת המכון הבינלאומי למנהיגות – Tiller  המנוהל על ידו.

תא״ל (מיל׳) שלמה כהן

פרופיל: קצין בכיר בדימוס, תת אלוף במילואים, בעל נסיון מקצועי אישי נרחב,כישורי הנעת
והובלת כפיפים לשינויים מבניים וארגוניים, ניהול מערכות גדולות עם יכולת הסתגלות גבוהה
ומהירה. מאופיין במהירות חשיבה, מסירות, משימתיות,מחוייבות,בגרות ובשלות ערכית
ורגשית, מקובלות חברתית ו- Networking מעולה. נבחר לעתודת הדירקטורים של ישראל
בנבחרת הדירקטורים של שנת 2015 .
משנת 2014 בין מייסדי ומקימי העמותה קהילת שייטי הכרמל, משמש כיו”ר העמותה וקומודור – השייטים.
פרטים אישיים: שלמה כהן, יליד 1956 ישראל, נשוי+ – 1 .
השכלה:

2006 – קורס דירקטורים, המי”ל.
2002 2001 – EMBA במנהל עסקים, אוניברסיטת חיפה.
1997- 1996 מוסמך (בהצטיינות) המכללה לביטחון לאומי של הצי האמריקני (NWC) ניופורט רוד איילנד.
1986- 1984  BA (בהצטיינות) כלכלה ומנהל עסקים אוניברסיטת חיפה.
1991 – קורס ראשי מטות וקציני אג”ם בכירים . 
1977– 1975 קורס חובלים. 
שפות: עברית – על בוריה , אנגלית – שליטה מלאה.  
נסיון תעסוקתי: שרות בחיל הים בשנים 1974 – 2006 . מאז שחרורו בעלים ומנכ”ל של חברת פיורי לייעוץ בינלאומי.
2005 – היום. בעלים ומנכ”ל של חברת פיורי לייעוץ בינלאומי. במסגרת זאת שימש כמנהל 
פיתוח עסקי ושיווק ברפאל מנהלת מערכות לחימה ימיות. יועץ עסקי לחברת
SAFEZONE .
החברה ביצעה עבודות מחקר למועצה לביטחון לאומי,למשרד התחבורה וחנ”י, לחברת
ניצנה ולאחרים בנושאי ביטחון ימי ואבטחת המשאבים הטבעיים של מדינת ישראל בים.
החברה מייצגת בארץ חברות מארה”ב בתחום הימי כגון LM , GD , FINCANTIERI ,
SIPPICAN , HALO , Deep Water FAPMO , LRAD , ועוד.
שלמה זכה בחמישה פרסי הצטיינות על שיווק וניהול עסקי יוצא דופן ברפאל.
הישגים שניתן לחשוף כוללים את צפון אמריקה, מקסיקו, קנדה, תאילנד, גיניאה
המשוונית, פיליפינים, קוריאה ועוד…
בנוסף משמש שלמה בהתנדבות כיו”ר וכקומודור של עמותת קהילת שייטי – הכרמל, משמש בהתנדבות בסיוע לעמותת אתגרים וכיו”ר ועדת המלגות של עמותת חיל הים.
2002 – 2005 נספח צבאי ימי בוושינגטון ארה”ב.
אחריות לפיתוח הקשרים הבטחוניים, הצבאיים והטכנולוגיים עם הצי האמריקני
והתעשיות הבטחוניות ביבשת.
2002 – 1999 ראש מספן כח אדם של חיל הים. 
ניהול מערך משאבי-האנוש של חיל הים: אלפי משרתים, עשרות מקצועות ותחומי 
תעסוקה (שייטת, חובלים, צוללות, סטילי”ם, טכנולוגיה, מודיעין, לוגיסטיקה, מנהל).
1997 – 1999 מפקד בסיס ההדרכה המרכזי של חיל הים.
ניהול מערכת ההכשרה, ההדרכה, ההעשרה והחונכות המקצועית של חיל הים: כ- 1200
משתלמים, כ- 500 איש בסגלי ההדרכה והמנהלה. מערכת תפעולית לוגיסטית גדולה –
ומורכבת.
1994 – 1996 מפקד זירת ים סוף .
אחריות לפעילות הימית של צה”ל בזירת הים האדום, בתקופת הסכמי השלום עם ירדן
ומיסוד פעילות ימית-מבצעית בתפיסה חדשה. 
חבר בוועדת השלום עם ירדן. הכרות מעמיקה עם גורמי צבא, ממשל ובית המלוכה
הירדני.
1974 – 1994 תפקידי פיקוד בחיל הים.
מפקד פלגת סטילי”ם.
מפקד סטי”ל.
מפקד היחידה המוטסת של חיל הים.
מפקד היחידה לאיתור תת ימי של חיל הים.
מפקד בבית הספר לחובלים ולפיקוד ימי

תא״ל (מיל׳) צביקה חימוביץ'

תת אלוף (במיל׳) צביקה חיימוביץ לשעבר מפקד מערך ההגנה האווירית בחה״א/צה״ל עם נסיון של 33 שנים בזירת התעופה וההגנה האווירית.

עם קריירה מצליחה ועשירה כקצין הגנה אווירית, חיימוביץ הוא בעל נסיון רב בפיקוד , מנהיגות ובפיתוח אסטרטגיה, מדיניות ותוכניות רב שנתיות לפעולות מורכבות. בנוסף, בעל נסיון רב בהובלת ארגונים גדולים ומורכבים, ניהול והובלת שינויים במציאות מורכבת ובניית צוותים ויצירת שיתופי פעולה בינלאומיים.

במהלך שירותו בחיל האוויר מילא חיימוביץ מספר תפקידים כמו תפקידי הדרכה כמפקד בית הספר לקציני הגנה אווירית, ראש ענף תורה והדרכה במפקדת ההגנה האווירית, מפקד כנף הגנת שמיים ומפקד כנף הגנה אקטיבית במהלך המבצעים ״עמוד ענן״ ו״צוק איתן״.

הוא מביא עמו נסיון רב בתפעול והתמודדות עם קונפליקטים, נסיון מקצועי בהפעלת מערכות נשק וטכנולוגיה חדשנית, כמו: כיפת ברזל, שרביט קסמים, חץ 2 ו 3, התמודדות כנגד איום הרחפנים.

תת אלוף (במיל׳) צביקה חיימוביץ הוא בעל תואר ראשון בלימודי מזרח תיכון מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני בלימודי בטחון לאומי מאוניברסיטת חיפה, דיפלומה בלימודי אסטרטגיה מטעם המכללה לבטחון של חיל האוויר האמריקאי בארצות הברית (AWC) ובוגר המכללה לבטחון לאומי של צה״ל (מב״ל).

מנהיגות במציאות משתנה

על ההרצאה

ההרצאה תעסוק במאפייני המנהיגות במציאות המשתנה, תעמוד על ההשתנות כתופעה קבועה בעת הנוכחית , על מאפייני המנהיג ותמליץ על כלים ניהוליים להתמודדות עם המציאות המשתנה.

המציאות המשתנה מייצרת לנו “היסט” קבוע (הינו הפער שנוצר בין ההתארגנות וההבנה הנוכחיים שלנו לבין המציאות בפועל), נעמוד על המושג וכיצד ניתן ליישם ולהשתמש בו לשיפור התפקוד. השינויים המחייבים אותנו כמנהיגים ומנהלים לשינויים תכופים , רבים מדברים על הצורך בשינוי ומעטים מעזים לבצע את שינוי – ההרצאה תיתן כלים לניהול שינוי ותביא מניסיונו האישי של תת אלוף (במיל,( צביקה חיימוביץ והשינוי המהותי שביצע בארגונו ותפקודו של מערך ההגנה האווירית הישראלי בעת שהיה מפקדו.

ההרצאה מיועדת למנהלים, מובילים ומנהיגים בכל תחומי העיסוק והחיים.

ההרצאה מועברת בעברית ובאנגלית לפי קהל היעד.

כללי

ניתן למצוא בספרות ובמקורות הגדרות רבות למושג “מנהיגות”, אין מתפקידה של ההרצאה לקבוע מהי ההגדרה “הנכונה” ומהי “ההגדרה השגויה” – אין כזו. בין הנכון והלא נכון, ההרצאה תציג גישה למנהיגות במציאות המשתנה וכלים פרקטיים למנהיג ומנהל שיסייעו לו לממש נכון יותר את אחריותו.

אנו חיים במציאות משתנה בקצב גבוה וקבוע, בכל מימדי החיים אנו עדים להישתנות רבה, התחומי הבטחון (מלחמות, עימותים, לחמית טרור וגרילה ועוד), טכנולוגיה (ננוטכנולוגיה, מהפיכת המידע ועוד), אנים והון אנושי (דור ה Y, דור ה Z ועוד). ללא קשר לתחומי העניין והעיסוק שלנו המציאות המשתנה מביאה עימה מאפייני פעילות ותפקוד חדשים.

כדוגמה נביא את ההשתנות בתחום קונפליקטים מלחמתיים והשוואה בין מאפייני התפקוד וקבלת ההחלטות העולם הישן והקבוע לעומת מאפייני העת הנוכחית.

המנהיג במציאות המשתנה

מנהיג במציאות המשתנה חייב להיות בעל תכונות רבות, החשובות שבהן: גמישות, בעל יכולת למידה מהירה ואיכותית, בעל יכולת לזהות שינויים ויותר מכך בעל אומץ לחולל שינויים (תוך הבנת וניתוח הסיכויים והסיכונים – מזיעור הסיכונים ומיקסום הסיכויים).

אין שינוי בלי סיכון ואין שינוי בלי סיכוי!

על שינוי והישתנות

לאחר שהבנו שאנו חיים המציאות דינמית ומשתנה, אנו צריכים לשאול את עצמינו איך מזהים שינוי? איך מתוך הפעילות השוטפת והיומיומית שלנו אנו מבנים שמשהו משתנה לנו ? רבים מאיתנו (מנהלים ועובדים כאחד) לא מודעים לשינויים שמתחוללים מאחר ואנו רגילים ומתרגלים למציאות (נהלים, תהליכים, מבנים ארגוניים, שגרות ועוד) – קשה להוציא אותנו מאיזור הנוחות שלנו (גם לאחר שאנו מבינים שהפכנו להיות לא רלוונטיים…).

הפעולה הראשונה לזהות “שינויים” – נרחיב את המושג “היסט”, לכל ארגון שאלות יסוד הקשורות לייעוד, לתפקידים, לשירות ועוד. כמנהלים הציבו באופן ברור את שאלות היסוד הללו ותשאלו\תבדקו האם הן בתוקף והאם חל שינוי במי מאחד ממאפייני הפעילות והתפקוד של הארגון שלכם.

שינוי צריך להיות מובל על ידי המנהל\מנהיג תוך שיתוף האנשים בארגון – על מנת לייצר הבנה שתוביל למחויבות שתוביל לביצוע השינוי כפי שהתכוונו אליו.

צוותי פעולה להבנת, ניתוח ויישום השינוי והובלתם על ידי מנהלי משנה תגדיל את המחויבות וההבנה שלהם לשינוי, תגביר את היכולת שלהם לתווך את השינוי לכפיפים אליהם. במקביל, כמנהל תיצור את המצבים והתנאים לשיח ודברור ישיר של השינוי לכל האנשים בארגון – אתה מקור ההשראה, הבטחון והתוצאה.

הגדר מטרות לשינוי, יעדים והשגים נדרשים. לווה את השינוי במדידת המאפיינים השונים בארגון על מנת לאמוד על התוצאות ולא רק בתחושות.

הגדר נקודות בקרה, סנכון ואינטגרציה – לשמור את כולם על “אותו עמוד”, ליישר קו, לעדכן מדיניות ולוודא תאימות במסרים ובדגשים.

ביצוע השינוי צריך להיות “אירוע” בארגון – השקיעו במעבר לשינוי, תיצרו תנאים להצלחתו, הכינו את הארגון לשינוי ונצלו כל הזדמנות בפעילות השוטפת לדבר ולהכין את הארגון לשינוי.

השינוי לא מסתיים לאחר “השינוי” – אז מתחיל השלב של ההטמעה, התיחזוק ,התחקיר, הלמידה והשמך תיפקוד הארגון ביעליות ותפוקות מוגברות. נשתף בהרצאה מנסיונו של תת אלוף (במיל) צביקה חיימוביץ בכלים שהוא בנה לארגון המחודש שלו שאיפשרו שמירה על יעילות ותפקוד בתפקודות גבוהות, כדוגמת: צוותי הערכת מצב, צוות לזיהוי ההשתנות, הטמעת השינויים בנהלים ובאופן הכשרת ותרגול כוח האדם בארגון ועוד.

לסיכום

מנהל ומנהיג טוב הוא מי שכפיפיו מצוינים – אין מנהל טוב וארגון שאנשיו בינוניים.

זהה וחפש את הפערים וההיסטים

בכל שינוי יש סיכוי

מזער סיכונים ומקסם סיכויים

מנהיגות זו עבודת צוות – בעת מציאות משתנה שמחייבת יציאה מאיזורי הנוחות, השפעתה רבה וחשובה עוד יותר.

“חקירה גנאלוגית” – סקירה אסטרטגית

על ההרצאה

ההרצאה תציג שיטה ייחודית וחדשנית של “חקירה גנאלוגית” הצעה לאופן חקירת והצגת בעיות ו\או מציאות מורכבת בשיטה של חקריה וסקירה לאחור של אירועים ותופעות תוך ניסיון והתחקות אחר גורמים ומאפיינים שיסיעו להבין תופעות ותוצאות בעת הנוכחית. ההרצאה תנתח את המציאות המורכבת במזרח התיכון ככלי להצגת השיטה הייחודית ואופן הבנה נכונה של בעיות ומציאות מורכבת.

ההרצאה מיועדת לקהל מתחום הביטחון, חשיבה אסטרטגית ומנהלים המעוניינים בכלים לניתוח והבנת בעיות ומציאות מורכבת.

ההרצאה מועברת בעברית או באנגלית (לפי קהל היעד).

כללי

נקודת מבט אסטרטגית (Macro) על המציאות במזרח התיכון.

התמקדות בכוחות העיקריים הפועלים באזור ומשפיעים רחב.

כולנו צורכים תקשורת ומדיה וננסה להביא ניתוח אסטרטגי של הסיכונים והסיכויים במזרח התיכון.

זה מנקודת המבט האישית , מהניסיון ותפיסת העולם שלי ויכולים להרגיש נוח לשאול ולהעיר תוך כדי הסקירה, כי אין פה נכון/לא נכון.

רקע למציאות הנוכחית

בחרתי להתחיל מנקודת זמן היסטורית, אבל לא רחוקה מדי – מ”האביב הערבי” (דצמבר 2010 בתוניסיה) , דרך 2 מהפיכות במצרים, 2 מהפיכות בתימן, הפלת משטר קדאפי בלוב, מלחמת האזרחים בסוריה(מרץ 2011 ועדיין לא רואים את סיומה) ,העולם הערבי לא יחזור להיות מה שהיה לפני דצמבר 2010, לא מבחינת גבולות, לא מבחינה תרבותית, לא מבחינת אינטרסים ועוד….

העולם (ולא רק העולם הערבי, זה נכון במערב, במזרח ובארצות הברית) מונע על ידי אינטרסים ולא אידאולוגיות, למעט חריגים בודדים שהם יוצרים את הא-סימטריות והאתגר שבהתמודדות עם אותן תופעות והן – אירן וארגוני הטרור השיעים (אל קעידה ודעאש)

מורכבות המציאות הנוכחית

כדי להבין את מורכבות המציאות במזרח התיכון צריך להבין 3 גורמים: מלחמת האזרחים בסוריה, הסכסוך הישראל-פלשתיני ואירן .

מלחמת האזרחים בסוריה הפכה למגרש בינלאומי שלא מעט כוחות פועלים בו לקדם את האינטרסים שלהם ועבורם הסטטוס קוו בסוריה מאוד מתאים ומצד שני גורם לאי יציבות ומתיחות קבועים וגבוהים .

הסכסוך הישראלי פלשתיני לא התחיל אתמול, אלא יותר מ 100 שנים של עליות ומורדות, הוא פחות מעניין היום את העולם הערבי מאשר בעבר, אך הוא תמיד משהו בקונצנזוס שמאחד ביניהם במקרים של מחלוקות והצליח לייצר חייץ בין העולם הסוני והשיעי בעולם הערבי כולו, כשאר העולם השיעי מצדד בגישה הפלשתינית (קיצוני ובוטה יותר) ואילו העולם הסוני נוקט בגישה ליברלית יותר, מתונה וקרובה יותר לעמדות הישראליות והאמריקאיות – תיזכרו מה שכבר ציינתי – אינטרסים ולא אידאולוגיות . מנקודת מבט פלשתינית הנושא מורכב הרבה יותר – שני ראשים (רש”פ בגדה המערבית, חמאס בעזה) ללא גורם אחד שמייצג את הפלשתינים, אבו מאזן לא באמת רוצה את האחריות על עזה ונוח לו עם המצב.

אירן היא המחוללת שלגורמי הקיצון במזרח התיכון ובעולם כולו(אירופה, אמריקה הלטינית, אפריקה),פועלת בשיטת שליחים (מממנת, מאמנת, מחמשת)מתוך מטרה לקדם את המהפכה השיעית ולשלוט בעולם כולו – לשיטתם העולם המערבי הוא האויב(הוא פוגע בתרבות האיסלמית)וישראל צריכה להיעלם מהעולם , לאירנים תוכנית שאפתנית מאוד לפתח יכולות טיליות בין-יבשתיות וחזון להשגת נשק גרעיני – לשיטתם יכולות אלו יקדמו אותם להשגת החזון ,לשמו הם מנהלים מלחמת קודש שבה כל המשאבים מופנים רק להשגת מטרותיה ומכאן גם הקיצוניות של אירן

המלחמה החדשה

המציאות שתיארתי ובה אירן הפכה לכלי מרכזי לפעולות הטרור והפעולות האלימות בעולם הביאה גם לשינוי פני העימותים והמערכות הצבאיות, ממלחמות קלסיות של מדינות נגד מדינות למדינות נגד ארגוני טרור וגרילה ושינוי פני המערכה, יותר חימוש תלול מסלול ואיומים אוויריים כגון מל”טים ורחפנים (חילות אוויר לעניים), מערכה שבה האזרחים הפכו למטרות העיקריות עובדה שמאתגרת ויוצרת א-סימטריה בעימותים החדשים (א-סימטריה בהפעלת הכוח, בערכים ובמטרות העימותים).

ישראל מוצאת עצמה בעשור האחרון מתמודדת עם המציאות החדשה הזאת (מאז מלחמת לבנון השנייה ב 2006 ועד היום נורו לעבר ישראל כ 15000 איומים תלולי מסלול)ת ממספר זירות בעימותים מוגבלים אך בעלי השפעה רחבה (צוק איתן  ביולי 2014– 51 ימים, מעל 4500 רקטות ו75% מאוכלוסיית ישראל תחת איום תלול מסלול) .

סיכונים וסיכויים לעתיד

 הסיכונים העיקריים לעתיד – אירן עם יכולות גרעיניות (אנחנו לא רוצים משטר קיצוני כמו באירן עם נשק גרעיני) תאיים על כל העולם ולא רק על ישראל, שובה של המלחמה הקרה שהכרנו בשנות ה 60 ו ה- 70 (משבר הטילים בקובה והגוש הסובייטי באירופה)בין רוסיה לארצות הברית ואירופה, פגיעה משמעותית ונזק לכלכלה העולמית בעקבות משבר מלחמתי או עימות אזורי (דוגמת הפגיעה האירנית במתקני הנפט של אראמקו בערב הסעודית).

הסיכויים לעתיד הקרוב – קואליציה נחושה למניעת נשק גרעיני בידי אירן ופעולה אגרסיבית נגד התוקפנות האירנית באזור ובעולם (אולי אפילו עד כדי הפיכה באירן – נראה כרגע כסיכוי נמוך מאוד…)חיסול קאסם סולימני, מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה האירניות ומי שהיה מפיץ המפכה האירנית במזרח התיכון הוא דוגמא מצוינת למחישות המאבק בתופעה האירנית, פריצת דרך בסכסוך הישראלי\פלשתיני (עסקת המאה של טראמפ ?) – מאוד תלוי בתוצאות הבחירות בישראל ובהבנה הפלשתינית לגבי היתרונות בתכונית .

אולי לא הייתי אופטימיסט, אבל ניסיתי להציג באופן ראלי את המציאות, עיקר המגמות וכיצד נכון להביט על המציאות בה אנו חיים מנקודת מבט אסטרטגית . אנחנו צריכים לעשות הכל ולהיות מוכנים לעימותים, לנצח בהם, אך בה בעת לעשות הכל כדי לשנות את המציאות.

לסיכום

חקירה גנאלוגית הינה כלי ניהולי להבנת מציאות מורכבת, שיטה המציעה להתחקות אחר העבר הקרוב, תוך ניסיון למצוא הקשרים לתופעות המתרחשות היום.

במציאות מורכבת, זו טעות לנסות לתאר תופעות מבלי לנסות להבינן אותן היטב, שלא כן, נגיע למסקנות לא נכונות ומכאן להחלטות שגויות.

את שיטת החקירה ניתן ליישם בכל אחד מעולמות התוכן והעיסוק של מנהלים ושאר העוסקים בעניין.

עופר נגר

עופר נגר בן 55 השורשים שלי בירושלים ואהבה הגדולה שלי לים ולשייט.

מגיל צעיר הייתי חבר נבחרת שחיה ואח”כ מציל בריכות ואח”כ מדריך שחיה במשך כמה שנים.

לפני הצבא עשיתי קורס מצילי – ים ולמדתי לגלוש על גלשן רוח וחסקה.(המודל העתיק של הסאפ)

התגייסתי לצבא במסגרת קורס חובלים אולם נשרתי ועברתי לשרת על ספינות הטילים כמפעיל מכ”מ ואח”כ כנג”ד מי”ק.

התפקיד היה מאוד אחראי והוא מהווה מרכז הפעילות הימית הקרבית של הספינה ומשמש הצגה של כל אמצעי הגילוי הקשר והמעקב של הפעילות הימית הטקטית. הדבר מחייב לעמוד בלחצים ובריבוי משימות וקשב מאוד גבוה לכל הנעשה בספינה והמידע שמגיע מכל מקורות הגילוי והאיתור של הספינה ולדעת להציג את התמונה הנכונה והקריטית למפקד לצורך קבלת החלטות.

לאחר הצבא למדתי כלכלה ומנהל עסקים באוניברסיטה העיברית לתואר ראשון ולאחר מספר שנים למדתי תואר שני במנהל עסקים בהתמחות של מימון באוניברסיטת ניו-יורק. במהלך השנים עבדתי במספר תפקידים בתחום הכלכלה והכספים והגעתי לתפקידים משמעותיים ומעניינים המשלבים ניהול פיננסי של חברות ועסקים מערכות מידע והובלת אנשים בתחומים אלו.

בשנת 2006 חזרתי לים והוצאתי רישיון משיט/סקיפר ליאכטה והמשכתי ללמוד ולהתקדם עד למשיט 40 (מסחרי)

מאז אני נוהג לשוט בארץ ובחו”ל עם חברים ועם קבוצות.

בנוסף בשנת 2017 למדתי והוכשרתי כמדריך לפעילות אתגרית בטבע – תחום ה ODT ובשילוב עם ההפלגות שעשיתי תרגלתי את משימות השייט עם אנשים ובני נוער.

כשנחשפתי לשיטה ולעקרונות שאייל פיתח בתחום פיתוח המנהיגות בשילוב תפקוד הסקיפר, מיד הבנתי שמצאתי את המקום והחיבור הטבעי בשבילי כדי לתרום ולהשפיע בצורה הנכונה והמועילה ביותר מהמקום שאני הכי אוהב.

עשיתי את העבודה וראיתי את ההשפעה והתוצאה הישירה והעקיפה על האנשים.

לדעתי המשוחדת זה המקום הכי טוב והכלים הכי משפיעים בכדי למצות את הכישורים והיכולות של כל אדם להפוך למנהיג של עצמו ולמשפיע ודוגמא על אחרים.